Ova Izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost podataka koji su korištenjem internetske stranice www.pos-display.hr prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka Nova splet d.o.o.

 Nova splet d.o.o., kao pružatelj usluga internet stranice www.pos-display.hr, ozbiljno shvaća zaštitu Vaše privatnosti i ulaže maksimalne napore kako bi zaštitilo Vaše podatke. Za lakše razumijevanje koje podatke prikupljamo i kako se njima koristimo, pažljivo pročitajte ovu Izjavu o povjerljivosti.

 Prikupljamo dvije vrste podataka o korisnicima internet stranice www.pos-display.hr: identifikacijske osobne podatke i identifikacijske neosobne podatke. Identifikacijski osobni podaci odnose se na pojedinog krajnjeg korisnika i osobu kranjeg korisnika. Prilikom registracije na internetskoj stranici www.pos-display.hr ili ispunjavanjem bilo kojeg drugog obrasca koji se odnosi na bilo koju vrstu upita, za potrebe kupnje proizvoda te komunikaciju s korisnikom, možemo Vas zatražiti određene osobne podatke kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj, elektronička adresa i sl., među ostalim i radi identificiranja Vaše povezanosti s pravnom osobom koju predstavljate.

 Identifikacijski osobni podaci mogu se u jednom trenutku unaprjeđenja funkcionalnosti i ponude na internet stranici www.pos-display.hr odnositi i na provođenja financijskih transakcija, ovisno o odabranom modelu naplate. Financijske usluge mogu pružati pridružena društva i treće strane.

 Internet stranica www.pos-display.hr izričito se u svakom smislu ograđuje od korisničkih podataka prikupljenih na internetskim stranicama trećih strana, kojima bi se moglo pristupiti s internet stranice www.pos-display.hr, što podrazumijeva svako isključenje odgovornosti internet stranice www.pos-display.hr u tome smislu.

 Vašim osobnim podacima koristit ćemo se isključivo radi odgovaranja na upite i savjetovanje, izdavanja ponuda i računa, kontaktiranja u svrhu provjere zadovoljstva korištenjem proizvoda partnera te ćemo Vas, složite li se s time, obavještavati o svim novostima i zbivanjima u našem poslovanju i na našoj stranici www.pos-display.hr putem službenog newslettera kojeg od nas povremeno možete primiti.

 Identifikacijskim osobnim podacima koristimo se i kako bismo unaprijedili rad internetske stranice www.pos-display.hr, poboljšali svoju ponudu proizvoda i usluga na tržištu, poboljšali svoje oglašivačke i promocijske napore, ispitali Vaše iskustvo s trećim stranama te analizirali uporabu internetske stranice www.pos-display.hr. Identifikacijskim osobnim podacima možemo se koristiti i za provedbu administracijskih zadataka, uspostavljanje kontakta s Vama, poštovanje ugovora s Vama, uključujući Uvjete korištenja i izjave o povjerljivosti podataka naše internetske stranice, rješavanje problema, poštivanje odgovarajućih zakona, kao i suradnju s ustanovama odgovornim za provođenje zakona.

 Internetska stranica www.pos-display.hr ograđuje se od eventualnog korištenja osobnih podataka od strane drugih osoba u bilo koje druge svrhe osim navedene, stoga ne može biti odgovorna za eventualnu štetu.

 Identifikacijskim neosobnim podacima koristimo se za rješavanje problema, administriranje internetske stranice www.pos-display.hr, poboljšanje kako naših oglašivačkih i promocijskih rezultata, tako i rezultata naših poslovnih partnera, poboljšanje naše ponude proizvoda i usluga na tržištu, analizu trendova, prikupljanje demografskih podataka, analizu sukladnosti s pozitivnim propisima i suradnju s ustanovama odgovornim za provođenje zakona. Ove podatke možemo dijeliti i s našim ovlaštenim pružateljem usluga i oglašivačima kako bismo izmjerili ukupnu učinkovitost našeg online oglašavanja, sadržaja i programiranja.

 Nova splet d.o.o. prikuplja informacije koje utvrđuju identitet korisnika. Kada je korisnik uključen u određene aktivnosti na internetskoj stranici www.pos-display.hr, kao što su pregled stranice i funkcionalnosti, otvaranje korisničkog računa/registracije, slanje upita ili naručivanje proizvoda ili usluga, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija i slično, od korisnika se traže određene informacije kao što su ime i prezime, adresa, e-mail adresa, telefonski broj te druge s tim povezane informacije, a u svrhu realizacije usluga korisniku, provedbe administrativnih zadataka, uspostavljanja kontakta s korisnikom, poboljšanja naše ponude, usluga te promocijskih rezultata.

 Koristimo kolačiće (cookies) da bismo identificirali koje se stranice koriste, što nam pomaže pri analizi podataka o posjećenosti internet stranice, kako bismo poboljšali funkcionalnost naše stranice te postigli bolje uvjete korištenja za same korisnike. Prilikom Vaše posjete, automatski se zabilježe opći podaci (internet pretraživač, broj posjeta, vrijeme provedeno na našim stranicama i slično).

 Možemo pohraniti Vaše podatke kod društava ili trećih strana koje su ovlaštene za prikupljanje i pohranu podataka radi sigurnosti podataka. U to se ubrajaju i serveri na kojima se čuvaju podaci i baze korisnika. Internetska stranica www.pos-display.hr ni u kojem slučaju nije odgovorna za bilo kakvu štetu koja može nastati bilo kakvim lošim osobinama, greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa ili bilo kakvom drugom radnjom koju mogu uzrokovati ovlaštena društva ili treće strane kod kojih su pohranjeni podaci.

 Možemo podijeliti Vaše podatke radi naše zaštite i zaštite drugih. Također možemo otkriti identifikacijske osobne podatke kada vjerujemo da će njihovo otkrivanje pomoći provođenju zakona ili je nužno kao posljedica sudskog naloga, da će osigurati sukladnost s ovom Izjavom o povjerljivosti podataka, Uvjetima korištenja naših internetskih stranica ili drugim ugovorima, zaštititi prava vlasništva ili sigurnosti ove internetske stranice, drugih korisnika ili drugih osoba.

 Vaše podatke možemo podijeliti s tvrtkama partnerima. Ukoliko s tvrtkama partnerima zajednički nudimo neke proizvode ili pružamo neke usluge one su definirane kao "pridružene tvrtke". Neke proizvode i usluge nudimo preko trećih strana. Ovi "Treći pružatelji usluga" provode određene aktivnosti u naše ime, kao što su slanje i distribucija administrativnih i promocijskih e-mail poruka, ispunjavanje narudžbi, isporuka paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte, administriranje natjecanja ili tombola, uklanjanje duplikata informacija na popisima klijenata, analiza podataka, pružanje usluga oglašavanja, osiguravanje rezultata pretrage i veze, obrada plaćanja kreditnim karticama, upravljanje internetskim stranicama tvrtke Nova splet d.o.o., rješavanje problema, pružanje korisničkih usluga i ostalo.

 Svojim identifikacijskim osobnim podacima na našoj internetskoj stranici možete pristupiti pomoću svoje zaporke i elektroničke adrese. Preporučujemo da nikome ne otkrivate svoju zaporku.

 U slučaju bilo kakve promjene Vaših identifikacijskih osobnih podataka preporučujemo da se što prije nadopune ili izmijene. Možete zatražiti brisanje ili uklanjanje podataka o Vašem korisničkom računu, no kako čuvamo sve transakcije i podatke, ne možete izbrisati podatke povezane s prošlim transakcijama na našim internetskim stranicama ili kod ovlaštenih trećih strana. Uz to, možda nećemo uvijek biti u mogućnosti do kraja izbrisati sve Vaše podatke.

 Administrativne elektroničke poruke odnose se na korisničku aktivnost na internetskoj stranici www.pos-display.hr. Također, ova opcija uključuje mogućnost da nakon prvog upita korisnik može zaprimiti poruku dobrodošlice s podacima o prednostima i mogućnostima koje može iskoristiti na internetskoj stranici www.pos-display.hr. Primanje ove vrste poruka obvezno je te korisnik ne može isključiti opciju njihova primanja.

 Promotivne elektroničke poruke oglašavaju naše nove ili postojeće proizvode i usluge te aktualne akcije. Takve poruke šalju se korisnicima koji su se registrirali ili odabrali opciju slanja newslettera ili poslali barem jedan upit putem internetske stranice www.pos-display.hr. Ako ne želite primati takve poruke, u bilo kojem trenutku nakon prve zaprimljene poruke možete odabrati opciju otkazivanja primanja promotivnih elektroničkih poruka na način da pošaljete elektroničku poruku s takvim zahtjevom na adresu info@novasplet.hr ili odabrati opciju „unsubscribe“. U slučaju da nam se obratite, molimo Vas da navedete Vaše ime i prezime te elektroničku adresu.

 Maloljetnici mlađi od 14. godina ne smiju koristiti naše internetske stranice. Ne prikupljamo ili zadržavamo informacije osoba mlađih od 14. godina te stoga ni jedan dio naših internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 14. godina.

 Možemo osigurati područja na našoj internetskoj stranici gdje možete javno objaviti informacije o sebi, možete komunicirati s drugima ili ocijeniti proizvode, usluge i postaviti medijski sadržaj. Ove informacije mogu biti dostupne drugim korisnicima i tvrtkama, mogu se pojaviti na drugim internetskim stranicama ili web pretraživačima te stoga ove informacije mogu pročitati, prikupljati i koristiti i druge osobe. Na primjer, ako uz javni komentar navedete svoju e-mail adresu, mogli bi dobiti neželjene poruke. Nemamo kontrolu nad javnom objavom informacija i tko čita Vaše poruke, ili što drugi korisnici mogu učiniti s informacijama koje svojevoljno objavite. Stoga Vas molimo za oprez prilikom objavljivanja bilo kakvih osobnih informacija.

 Kako zbog prirode internetske mreže nijedan prijenos podataka putem interneta ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran, ne možemo jamčiti potpunu zaštitu bilo kojeg podatka prenesenog na internetsku stranicu ili s internetske stranice www.pos-display.hr. Iako provodimo komercijalno razumne mjere za zaštitu podataka i surađujemo s društvima koja čine isto, nismo odgovorni za bilo kakve eventualne štetne radnje bilo koje treće strane koja primi takve podatke i njima se koristi ili ih neovlašteno otuđi.

 Ova izjava odnosi se samo na korištenje podataka koje prikupljamo od Vas kao korisnika internetske stranice www.pos-display.hr. Druge internetske stranice kojima se može pristupiti putem internetske stranice www.pos-display.hr imaju vlastite izjave o povjerljivosti podataka, kao i načinima njihove uporabe. S obzirom na to da internetska stranica www.pos-display.hr ni na koji način nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih osoba, preporučujemo vam da prije početka korištenja drugim internetskim stranicama pažljivo pročitate izjavu o povjerljivosti podataka tih stranica. U slučaju zaprimljene vjerodostojne potvrde kršenja prava i dokaza o pojavi bilo kakvih štetnih okolnosti, pristupom drugim internetskim stranicama putem internetske stranice www.pos-display.hr, upravitelj internetske stranice www.pos-display.hr će trenutno ukloniti link. Trenutno uklanjanje sadržaja odnosi se i na internetsku stranicu www.pos-display.hr, ukoliko su zaprimljene vjerodostojne potvrde kršenja prava i dokazi o pojavi bilo kakvih štetnih okolnosti ili sadržaja.

Ovu izjavu o povjerljivosti podataka u bilo kojem trenutku možemo izmijeniti objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave na internetskoj stranici www.pos-display.hr. Izmjena Izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na našim internetskim stranicama. Nastavak upotrebe ove internetske stranice od strane korisnika podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave. Naš je savjet korisnicima da s vremena na vrijeme iznova pročitaju ovu Izjavu o povjerljivosti podataka i prouče postoje li bilo kakve promjene.

Posjetom i/ili korištenjem naše internet stranice, registracijom/otvaranjem korisničkog računa korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima upotrebe internetske stranice www.pos-display.hr. Svako daljnje korištenje ove internetske stranice nakon eventualnih izmjena, podrazumijeva da korisnik razumije i prihvaća iste.

Nova splet d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Nova splet d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi s povjerljivosti i privatnosti podataka, molimo Vas da nam pošaljete elektroničku poruku na adresu info@novasplet.hr. Ako se ne slažete s ovdje navedenim sadržajem Izjave o povjerljivosti, napustite ovu internetsku stranicu, nemojte joj pristupati i koristiti se istom.

Ova Izjava stupa na snagu dana 02.12.2015.

U Zagrebu, 02.12.2015.

Nova splet d.o.o.

Uprava

 

NOVA SPLET d.o.o. za trgovinu i usluge, Slavonska avenija 26/1, 10 000 Zagreb, Tel.: 00385 (0)1 6064 555, Fax: 00385 (0)1 6064 556, e-mail: info@novasplet.hr, OIB: 65670165979, MB: 3804755, MBS: 080110875, IBAN: HR6823600001101277006, SWIFT: ZABAHR2X, Registracija: Trgovački sud u Zagrebu, Tt-14/21170-6, Temeljni kapital u visini 68.000,00 Kn uplaćen u cijelosti, Banka: Zagrebačka banka d.d., Trg bana Josipa Jelačića 10, 10 000 Zagreb, Članovi Uprave: T. Balen, M. Čukman.

Kako poslati upit

Svako korištenje internetske stranice www.pos-display.hr podložno je Uvjetima i pravilima korištenja. Pristupanjem, korištenjem ili preuzimanjem datoteka objavljenih na internet stranici www.pos-display.hr suglasni ste sa svim uvjetima i pravilima korištenja objavljanim na istoj (Opći uvjeti i pravila korištenja). U slučaju neslaganja s uvjetima, ne koristite internetsku stranicu, odnosno ne preuzimajte datoteke s iste. Fotografije i dokumenti objavljeni na ovoj internet stranici mogu se pregledavati uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava.

Registracija

Kako biste formulirali Upit na internet stranici www.pos-display.hr morate se registrirati. Registracija je jednostavna, samo kliknite na ikonu “Moj račun” na vrhu početne stranice i odaberite opciju “Registrirajte se”. Pri unosu podataka pripazite da unesete ispravnu e-mail adresu jer je ona glavna komunikacija između Vas i internet stranice www.pos-display.hr.

Ukoliko ste već registrirani u našem sustavu kliknete na „Moj račun“ i upisujete svoju e-mail adresu i lozinku. Ako ste zaboravili lozinku kliknete na “Zaboravili ste lozinku” te upišite Vašu mail adresu i sigurnosni kod sa slike te kliknite na “Potvrdi” kako bi Vam sustav omogućio izmjenu lozinke.

Newsletter

Kako biste se prijavili na naš Newsletter morate biti registrirani.

Pregled

Proizvode izložene Upitu možete prije slanja Upita pregledati bez registracije ili prijave. Kada pronađete proizvod za kojeg ili koje želite poslati Upit, registrirajte se ili prijavite i slijedite upute na stranici. Postoji mogućnost da program platforma na kojoj je rađena internet stranica www.pos-display.hr zbog svojih programskih specifičnosti prikaže neke cjenovne iznose. 
Svaki cjenovni iznos koji se pojavi u bilo kojem momentu ili opciji prikazivanja unutar ili izvan vašeg accounta i internet stranice www.pos-display.hr nije ispravan i nije vjerodostojan, te se ne može koristiti u bilo koje svrhe. Jedini vjerodostojan iznos ili cijena proizlazi isključivo iz službene ponude, koja se šalje izvan sustava internet stranice www.pos-display.hr, nakon zaprimljenog Upita.

Cjelina ponude tvrtke Nova splet d.o.o. (u daljnjem tekstu Prodavatelj) na internetu jest neobvezujuća. Pretraživanje ponude Prodavatelja i odabirom pojedinih proizvoda Kupac formulira Upit. Upit se može formulirati unutar funkcionalnosti internet stranice www.pos-display.hr ili izvan funkcionalnosti iste putem Kontakt forme, telefonski, faksom ili osobno. Nakon slanja Upita za pojedine proizvode i usluge Prodavatelja, prema Kupcu se izrađuje i šalje ponuda kroz funkcionalnosti internet stranice, e-mail-om, telefaksom, osobno ili poštom. Rok slanja Ponude prema Kupcu ovisi o karakteru proizvoda ili usluge te kompleksnosti izrade ponude. Upit i ponuda su neobvezujući dokumenti, a posao se smatra sklopljenim ispostavljanjem narudžbenice od strane Kupca, koju kao čin zaključivanja suradnje ovjerava Prodavatelj pečatom i potpisom. Rok valjanosti ponude i uvjeta po pojedinoj ponudi ovisi o specifičnostima proizvodnje ili nabave ponuđene robe i usluge.

Odabir načina dostave

Pri formulaciji Vašeg Upita nudi Vam se opcije žeile li dostavu ili ne želite dostavu, odnosno robu preuzimate na skladištu Prodavatelja. Odabirom modela dostave na Ponudi koju će Vam po zaprimanju Upita poslati Prodavatelj biti će navedena ili neće biti navedena usluga i cijena dostave. Roba se preuzima na našoj adresi: Nova splet d.o.o., Slavonska avenija 26/1, 10 000 Zagreb, radnim danom od 09.00 sati do 16.00 sati.

Korisnička podrška

U slučaju bilo kakve nejasnoće ili dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte na broj telefona +385 (0)1 6064555 ili nam pošaljite mail na info@novasplet.hr ili prodaja@novasplet.hr.

U Zagrebu, 02.12.2015.

Nova splet d.o.o.
Uprava

 

NOVA SPLET d.o.o. za trgovinu i usluge, Slavonska avenija 26/1, 10 000 Zagreb, Tel.: 00385 (0)1 6064 555, Fax: 00385 (0)1 6064 556, e-mail: info@novasplet.hr, OIB: 65670165979, MB: 3804755, MBS: 080110875, IBAN: HR6823600001101277006, SWIFT: ZABAHR2X, Registracija: Trgovački sud u Zagrebu, Tt-14/21170-6, Temeljni kapital u visini 68.000,00 Kn uplaćen u cijelosti, Banka: Zagrebačka banka d.d., Trg bana Josipa Jelačića 10, 10 000 Zagreb, Članovi Uprave: T. Balen, M. Čukman.

Cjelina ponude tvrtke Nova splet d.o.o. na internetu, bilo da se radilo o proizvodima ili uslugama, uobličena je za potrebe pravnih i fizičkih osoba (u daljnjem tekstu Kupac) u modeliranju komunikacije na i u interijerima i eksterijerima mjesta prodaje, izlaganja i isticanja informacije ili robe namijenjene trženju, sukladno zakonskoj regulativi Republike Hrvatske.

Posebna regulativa te regulativa i uvjeti koje nisu definirani ovim Općim uvjetima vrijede isključivo u slučaju da su se ugovorne strane o tome međusobno pismeno usaglasile.

Cjelina ponude tvrtke Nova splet d.o.o. (u daljnjem tekstu Prodavatelj) na internetu jest neobvezujuća. Pretraživanjem ponude Prodavatelja i odabirom pojedinih proizvoda Kupac formulira Upit. Upit se može formulirati unutar funkcionalnosti web stranice ili izvan funkcionalnosti web stranice putem Kontakt forme, telefonski, faksom ili osobno. Nakon slanja Upita za pojedine proizvode i usluge Prodavatelja, Kupcu se izrađuje i šalje ponuda kroz funkcionalnosti web stranice, e-mail-om, telefaksom, osobno ili poštom. Rok slanja ponude Kupcu ovisi o karakteru proizvoda ili usluge te kompleksnosti izrade ponude. Upit i ponuda su neobvezujući dokumenti, a posao se smatra sklopljenim ispostavljanjem ispravno ovjerene narudžbenice od strane Kupca, koju kao čin zaključivanja suradnje ovjerava Prodavatelj pečatom i potpisom. Rok valjanosti ponude i uvjeta po pojedinoj ponudi ovisi o specifičnostima proizvodnje ili nabave ponuđene robe i usluge. Prodavatelj pridržava pravo vlasništva na predmetom isporuke sve do potpunog plaćanja iznosa kupoprodaje. Pridržaj vlasničkog prava primjenjuje se i u slučaju kada se predmet isporuke ugrađuje u sastav nekog drugog proizvoda ili usluge, čime Prodavatelj zadržava pravo pridržaja vlasništva prema Kupčevom kupcu. U navedenim slučajevima Prodavatelj ima pravo tražiti povrat robe i/ili naknadu štete.

Rok isporuke

Sukladno navodu na ponudi. Ukoliko Prodavatelj kasni s isporukom, to Kupca ne oslobađa obveze prihvata naručene robe i/ili usluge. Objektivan razlog kašnjenja isporuke, odnosno okolnosti na koje Prodavatelj nije mogao utjecati, predstavljaju osnovu za redefiniranje roka isporuke u razumnom naknadnom roku. Prodavatelj je obvezan prije isteka prvotno ugovorenog roka isporuke obavijestiti Kupca o eventualnom kašnjenju, te o razlogu kašnjenja. Navedeno se odnosi na situacije u kojima u ponudi nije regulirano drugačije. Stranke su suglasne da će se pokušati prilagoditi uvjetima novonastale situacije u slučajevima promjene tržišnih i općegospodarskih prilika koje utječu ili mogu utjecati na Prodavateljevu isporuku te u slučaju ako se pri sklapanju posla pokaže da ugovor ili narudžbu nije moguć ispuniti u cjelosti ili u njenim osnovnim dijelovima ili bi te okolnosti nanijele pretjerano velike gubitke. Viša sila, zastoji u redovitom prometu roba usluga i informacija, neovisno iz kojega razloga nastali, oslobađaju Prodavatelja bilo kakve krivnje i eventualne naknade štete Kupcu.

Cijena i plaćanje

Sukladno navodu na ponudi.
Prodavatelj zadržava pravo promjene cijena prije isteka roka isporuke, ako se promijeni neki od parametara kalkulacije. Prodavatelj ima pravo korigirati cijenu u slučaju da dođe do promjene tečaja kune u relativnom iznosu većem od 3%, osim ako Kupac i Prodavatelj nisu ugovorili drugačije.

U slučaju promjene tržišnih uvjeta u bilo kojem pogledu, Prodavatelj ima pravo korigirati cijenu te o istom obavijestiti Kupca prije ugovorenog roka isporuke. Kupac u tome slučaju može odustati od narudžbe pismenom obavijesti o odustanku poslanom Prodavatelju najkasnije u roku koji će biti naveden u Obavijesti o korekciji cijene koju je Prodavatelj poslao Kupcu.


Programska platforma

Postoji mogućnost da programska platforma na kojoj je rađena internet stranica www.pos-display.hr zbog svojih programskih specifičnosti prikaže neke cjenovne iznose. Svaki cjenovni iznos koji se pojavi u bilo kojem momentu ili opciji prikazivanja unutar ili izvan vašeg accounta i internet stranice www.pos-display.hr nije ispravan i nije vjerodostojan, te se ne može koristiti u bilo koje svrhe. Jedini vjerodostojan iznos ili cijena proizlazi isključivo iz službene ponude, koja se šalje izvan sustava internet stranice www.pos-display.hr, nakon zaprimljenog Upita.

Pakiranje

Uobičajeno transportno pakiranje, ukoliko na ponudi nije naznačeno drugačije. Troškovi uobičajenog pakiranja uključeni su u cijenu proizvoda, ukoliko u ponudi nije naznačeno drugačije.

Dostava i isporuka

Cijena proizvoda i usluga podrazumijeva preuzimanje na skladištu Prodavatelja. Usluga dostave nije uključena u cijenu proizvoda. Kupac može s Prodavateljem ugovoriti uslugu dostave fco skladište Kupca, a trošak iste se zaračunava dodatno. Kupac prihvaća eventualno odstupanje u količini naručene i isporučene robe do -10%, a Prodavatelj je obvezan za isti iznos umanjiti račun Kupcu.

Ispravnost predmeta isporuke

Kupac je dužan pregledati robu po primitku radi uočavanja eventualnih nedostataka, te u roku 7 dana od primitka robe pismeno izvjestiti Prodavatelja o uočenim nedostacimu u smislu kvalitete i količine. Istekom navedenog roka smatrati će se da je Kupac zaprimio robu u naručenoj kvaliteti i količini. Opravdanu reklamaciju Prodavatelj će uzeti u obzir i u skladu s dobrim poslovnim odnosima dogovoriti s Kupcem model rješavanja reklamacije. U obzir se neće uzeti reklamacije povod kojih je šteta na predmetu isporuke uzrokovana namjerom ili slučajnim nepravilnim rukovanjem od strane Kupca.

U slučaju reklamacije pri kojoj je kvar nemoguće ukloniti, u slučaju nerazumnog i neopravdanog kašnjenje popravka ili zamjene, Kupac može raskinuti ugovor ili smanjiti kupovnu cijenu u skladu s istim. Ugovor se može raskinuti ukoliko nedostatak narušava ugovornu funkcionalnost predmeta isporuke u cijelosti.

Rizik slučajnog gubitka i slučajnog oštećenja robe prelazi s Prodavatelja na Kupca činom primopredaje, otpremom Kupcu, uručenjem Kupčevom prijevozniku ili drugim načinom uručenja.
Ukoliko je odobrenje uzorka od strane Kupca preduvjet za proizvodnju i isporuku pojedinog proizvoda, Kupac nema prava na reklamaciju, uz preduvjet da je proizvod predmet isporuke proizveden prema uzorku.

Općenito

Svako korištenje internetske stranice www.pos-display.hr podložno je navedenim uvjetima. Korištenjem iste ili preuzimanjem objavljenih datoteka suglasni ste sa svim uvjetima koji se ovdje navode. U slučaju neslaganja s uvjetima, odmah napustite stranicu, ne koristite ju i ne preuzimajte datoteke s iste. Fotografije i dokumenti objavljeni na ovoj web stranici mogu se pregledavati samo uz bezuvjetno prihvaćanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava.

Stoga je zabranjeno javno prikazivanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, otpremanju te svakoj drugoj vrsti uporabe cjelovitog sadržaja ove stranice ili jednog njenog dijela te odabir i usklađivanje njena sadržaja, bez prethodnog i izričitog pismenog dopuštenja Prodavatelja i drugih vlasnika autorskih prava.

Ako je takvo dopuštenje izdano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak. Logotipi i zaštitni znakovi predstavljeni na ovim stranicama vlasništvo su Nove splet d.o.o. te se ne smiju koristiti na drugim internetskim stranicama bez prethodnoga pismenog odobrenja. Zaštitni znak Nova splet d.o.o. ili bilo koji drugi zaštitni znak koji ga sadrži ne smije se postaviti na drugu internetsku stranicu bez prethodnoga pismenog odobrenja Nove splet d.o.o.

Sve fotografije, slike, video, biografski podaci osoba i ostali podaci i materijali koji se pojavljuju na ovoj Internet stranici isključivo su vlasništvo Nove splet d.o.o. Nije dopuštena upotreba bilo kojeg materijala s ovih Internet stranica u svezi s prodajom ili nuđenjem na prodaju proizvoda ili usluga bilo koje vrste. Korištenjem materijala s Internet stranica, medijski ili drugi korisnici obvezuju se u potpunosti pridržavati ovdje utvrđenih ograničenja, uvjeta i zahtjeva.

Nova splet d.o.o. će uložiti razuman napor kako bi se na njezinoj internetskoj stranici objavljivali točni i aktualni podaci. Nova splet d.o.o. ni u kakvim okolnostima ne preuzima odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak nastao korištenjem informacija objavljenih na ovoj internetskoj stranici. Objavljene informacije mogu sadržavati tehničke netočnosti i tipografske pogreške. Mogu se promijeniti ili objaviti bez prethodne najave. Nova splet d.o.o. ne jamči da će ova web lokacija uvijek biti dostupna i raspoloživa, te da neće sadržavati pogreške ili viruse. Svaki korisnik izričito prihvaća korištenje ove web lokacije na svoju vlastitu odgovornost.

Nova splet d.o.o. pridržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove web lokacije te uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi.

Sve informacije, upute, kreacije, specifikacije, grafičke pripreme i tiskane materijale, opremu, robu, uslugu, u materijalnom ili elektroničkom obliku, a koje će Nova splet d.o.o. radi kreacije, pripreme i realizacije pojedinog posla prezentirati, dati, dostaviti, isporučiti, neovisno o kojoj formi isporuke ili primitka se radilo, predstavljaju poslovnu tajnu. Kupac ili potencijalni Kupac se obvezuje sve što je primio na znanje, na uvid, na čuvanje, skladištenje ili korištenje, eksploatirati isključivo za pripremu i/ili realizaciju predmetnog ili budućeg/budućih poslovnih zadataka koje će za Kupca obavljati Prodavatelj, na način koji neće omogućiti neovlašteno korištenje i objavljivanje istih od strane Kupca samog ili trećih osoba.

Sve informacije, ideje, mehanike, upute, kreacije, specifikacije, grafičke pripreme i tiskane materijale, opremu, robu, uslugu, u materijalnom ili elektroničkom obliku, a koje će Nova splet d.o.o. prezentirati, dati, poslati, dostaviti, isporučiti, neovisno o kojoj formi isporuke ili primitka se radilo, su isključivo vlasništvo Nove splet d.o.o., osim ako uz pismenu suglasnot Kupca i Prodavatelja nije drugačije ugovoreno.

Sve informacije, ideje, mehanike, upute, kreacije, specifikacije, grafičke pripreme i tiskane materijale, opremu, robu, uslugu, u materijalnom ili elektroničkom obliku, koje je Nova splet d.o.o. predalo u bilo kojem obliku Kupcu, prije tijekom ili poslije realizacije suradnje iz kojih Kupac izradi/osmisli/proizvede proizvod ili uslugu, kao i sam izrađen/osmišljen/proizveden proizvod/usluga bezuvjetno su i trajno vlasništvo Nove splet d.o.o., bez prava Kupca za bilo kakvu javnu/komercijalnu/ nekomercijalnu/ internu ili bilo kakvu prezentaciju/distribuciju/eksploataciju u cijelini ili u svome dijelu u korist Kupca ili bilo koje treće strane, osim ako uz pismenu suglasnot Kupca i Prodavatelja nije drugačije ugovoreno.

Kupac i Prodavatelj se obvezuju osigurati provođenje odgovarajućih tehničkih, organizacijskih i kadrovskih mjera zaštite osobnih podataka sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Molimo pogledajte Izjave o povjerljivosti.

Ovi Opći uvjeti stupaju na snagu dana 02.12.2015.

U Zagrebu, 02.12.2015.

Nova splet d.o.o.
Uprava

 

NOVA SPLET d.o.o. za trgovinu i usluge, Slavonska avenija 26/1, 10 000 Zagreb, Tel.: 00385 (0)1 6064 555, Fax: 00385 (0)1 6064 556, e-mail: info@novasplet.hr, OIB: 65670165979, MB: 3804755, MBS: 080110875, IBAN: HR6823600001101277006, SWIFT: ZABAHR2X, Registracija: Trgovački sud u Zagrebu, Tt-14/21170-6, Temeljni kapital u visini 68.000,00 Kn uplaćen u cijelosti, Banka: Zagrebačka banka d.d., Trg bana Josipa Jelačića 10, 10 000 Zagreb, Članovi Uprave: T. Balen, M. Čukman.

Nova Splet d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za točnost informacija ili bilo kakve greške na ovoj internet stranici.

Naš je cilj da te informacije budu pravovremene i točne te se zato sadržaj na ovoj internet stranici stalno unapređuje i podložan je promjenama.

Također ne snosimo odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak prouzročen direktno ili indirektno korištenjem ovih web stranica.

Na ovoj internet stranici se mogu nalaziti linkovi na druge internet stranice. Korisnik ih može posjetiti na vlastitu odgovornost. Nova Splet d.o.o. ne odgovara za sadržaj na vanjskim internet stranicama.

Korisnik je suglasan da niti jedan zaposlenik tvrtke Nova Splet d.o.o., kao niti bilo koja druga osoba ili tvrtka koja je sudjelovala u izradi ovih stranica ne može biti odgovorna za bilo kakvu štetu ili gubitak prema drugim osobama ili tvrtkama proizašlim korištenjem ove internet stranice.

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja naše web stranice i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, registracijski obrazac, obrazac za kupovinu, obrazac za upis na newsletter) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke:

Pružanje informacija Google Inc.
Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Facebook pixel / praćenje konverzija
S Vašim dopuštenjem, naše web stranice koristi Facebookov Pixel praćenja konverzija. Na taj način možemo pratiti Vaše kretanje kada kliknete na Facebook oglas te pratimo učinkovitost Facebook oglasa za potrebe statistike i istraživanja tržišta. Podaci koje prikupljamo su u potpunosti anonimni. Ipak, prikupljene podatke Facebook pohranjuje i procesuira (u skladu s njihovom politikom upotrebe podataka koju možete pronaći na sljedećem linku: https://www.facebook.com/about/privacy/). Facebook praćenje konverzija omogućuje Facebooku i njegovim partnerima da Vam prikazuju oglase na i izvan Facebooka. Na Vašem računalu pohranit će se kolačić za tu svrhu. (Ukoliko želite otkazati svoju suglasnost posjetite link: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/)

Računovodstvo
Podijelimo podatke s našim računovođama za porezne svrhe. Na primjer, dijelimo fakture koje izdajemo i primamo kod naših računovođa u svrhu popunjavanja poreznih prijava i računa na kraju godine.

Vrste osobnih podataka koji se obrađuju

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca su: ime i prezime i e-mail, te dodatno ako je navedeno: adresa, grad i poštanski broj, telefonski broj.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem Vaše prijave na newsletter su: e-mail adresa.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem registracijskog obrasca i obrasca za kupovinu: ime i prezime, e-mail, adresa, grad i poštanski broj, broj telefona.

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem kontakt forme na našoj web stranici. Također nas možete konktatirati i telefonom koji je naveden na web stranici ili putem slanja pošte na našu adresu koja je navedena na web stranici.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.

Korištenjem web stranice pos-display.hr prihvaćate ove Uvjete korištenja.

Sadržaj na ovim web stranicama osigurava tim tvrtke Nova Splet d.o.o. i zaštićen je autorskim pravima.

Ako nije drugačije naznačeno u samom sadržaju, imate pravo pregledavati, kopirati, printati i distribuirati (ali ne i mijenjati) sadržaj na ovoj web stranici, pod uvjetom da sadržaj koristite u informativne, nekomercijalne svrhe i da na sadržaj koji koristite postavite obavijest o autorskim pravima.

Korištenje kolačića (cookies)

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga.
Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene - web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivi, treba nam vaša privola.

Vrste kolačića

 • Kolačići sesije i Trajni kolačići
  • Kolačići sesije (session cookies) su privremeni kolačići koji istječu nakon što napustite web stranicu. Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj Stranici.
  • Trajni kolačići (persistent cookies) se koriste radi poboljšanja iskustva naših korisnika (npr. pamćenje detalja prijave, tako da ih ne morate upisati svaki put kada possjetite web stranicu). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Trajni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na web server svaki put kada posjetite stranicu.
 • Kolačići prve i treće strane
  • Kolačići prve strane (first-party cookies) - izdaje ih ova Internet stranica. Ovi kolačići često služe za pravilan rad web stranice te za pamćenje Vaših preferenci na web stranici.
  • Kolačići treće strane (third-party cookies) su kolačići koji su postavljeni od strane druge web stranice ili usluge kao što je npr. YouTube. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/.
 • Neophodni i ostali kolačići
  • Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave u sigurna područja. Korištenjem ove Internet stranice automatski dajete privolu na uporabu neophodnih kolačića bez kojih web stranica ne može funkcionirati. To su PHPSESSID kolačići i _exp kolačići.
  • Kolačići za performanse prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu, na primjer, na koje stranice posjetitelji najčešće dolaze i ako dobiju poruke o pogreškama sa tih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići su anonimne. Koriste se samo za poboljšanje funkcioniranja ove web stranice.
  • Funkcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da pamti odabire i prilagodbe koje ste napravili tijekom posjeta i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, pamćenje promjena jezičnih postavki ili preferencije valute. Također se mogu koristiti kako bi se omogućilo trećim stranama kako bi pružili alate za društveno dijeljenje i zapamtili vaše željene usluge dijeljenja.
  • Marketing kolačići se koriste za praćenje posjetitelja preko web stranice. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.

Kolačići koji se koriste na ovoj Internet stranici:

 • PHPSESSID
  • Kolačići s imenom PHPSESSID sadrže samo referencu na sesiju pohranjenu na web poslužitelju. Nijedan podatak nije pohranjen u korisnikovom pregledniku i ovaj kolačić može se koristiti samo na trenutnoj web stranici.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski kolačić
 • cc_cookie_accept
  • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja svih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski / Trajni kolačić (ako ne prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)
 • cc_cookie_decline
  • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja samo neophodnih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski / Trajni kolačić (ako prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)
 • exp_last_visit (1 godina), exp_last_activity (1 godina), exp_tracker (sesijski), exp_csrf_token (sesijski), exp_cart (1 dan)
  • Razni kolačići koji počinju sa 'exp_'. To su striktno neophodni kolačići postavljeni od strane našeg sustava za upravljanje sadržajem i sadrže podatke kao što su: kad ste posljednji put posjetili našu web stranicu, prethodne stranice koje ste pogledali, duljina sesije za prijavljenog korisnika, ID sesije... Ovim kolačićima se ne prikupljaju Vaši osobni podaci, oni se koriste samo za osnovnu funkcionalnost internet stranice. 'exp_last_visit' i 'exp_last_activity' pohranjuju samo informaciju datum/vrijeme vašeg posjeta. 'exp_tracker' prati zadnje 2 stranice koje ste posjetili tako da vas, ako je potrebno, možemo vratiti natrag na odgovarajuće stranice. 'exp_csrf_token' se koristi kod slanja formi na stranici, to je jedinstveni i nasumični niz brojeva i slova koji štite našu web stranicu od neželjene pošte. 'exp_cart' ne prikuplja osobne podatke, sprema samo identifikacijski broj vaše košarice.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • exp_csrf_token i exp_tracker su sesijski kolačići, ostalo su trajni kolačići
 • __atuvc (1 godina), __atuvs (30 minuta), __atssc (1 godina)
  • Ova web stranica koristi AddThis, pružatelja usluga socijalnih dodataka i usluga web analize koje nudi Add This, Inc. ("AddThis"). AddThis koristi kolačiće kako bi vam omogućio dijeljenje sadržaja putem društvenih medija. Kada koristite alate za dijeljenje sadržaja na našoj web stranici AddThis također prikuplja podatke o tome što se dijeli, kada i kako. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se na AddThis poslužitelj i pohranjuju se tamo. AddThis će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice i sastavio izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice. AddThis može prenijeti te podatke trećim stranama, ako je to propisano zakonom ili ako treće strane obrađuju podatke u ime AddThis. AddThis također može koristiti podatke koji nisu osobni podaci o posjetima naše web stranice u cilju pružanja usluge ciljanim oglašavanjem. Pogledajte AddThis Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy. Na stranici http://www.addthis.com/privacy/opt-out možete isključiti prikupljanje Vaših podataka za mrežno oglašavanje temeljeno na ponašanju.
  • addthis.com: ssc, cw_id, mus, uid, sshs, ssh, _ga, _gid, ssc, uvc, ouid, notice_preferences, notice_gdpr_prefs, na_tc, loc, na_id
   facebook.com: sb, datr, locale, wd, fr
   pinterest.com: _auth, _pinterest_cm, _pinterest_sess
   linkedin.com: _lipt, liap, lang, lidc, bcookie, _guid, _ga, sdsc, li_at, JSESSIONID, bscookie, sl, share_setting, visit
   ova internet stranica: __atuvc (1 godina), __atuvs (30 minuta), __atssc (1 godina)
  • Trajni kolačići
 • _ga (2 godine), _gid (1 dan), _gat (1 minuta), AMP_TOKEN (30 sekundi - 1 godina), _gac (3 mjeseca), __utma (2 godine), __utmb (30 minuta), __utmc (sesijski), __utmt (10 minuta), __utmz (6 mjeseci)
  • Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. ("Google"). Koristimo način intergracije koji anonimizira vašu IP adresu. Google Analytics koristi kolačiće za analizu vašeg korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se i pohranjuju na Google poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama. Google koristi ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, pružajući izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice. Google može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrade podatke u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Pogledajte Google Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Google je razvio dodatak za preglednik kojim možete spriječiti korištenje vaših podataka za Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Možete ga preuzeti ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Trajni kolačići
 • __ncuid (1 godina)
  • Ova web stranica koristi DoubleClick, tvrtku za posluživanje oglasa u vlasništvu tvrtke Google Inc ("Google"). DoubleClick koristi kolačiće za prilagodbu oglasa vašim interesima za pregledavanje. Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naših web stranica (uključujući vašu IP adresu) prenose se na poslužitelj i pohranjuju. Ove se informacije upotrebljavaju za nagađanje vaših interesa da bi vam poslužili ciljano oglašavanje. Pogledajte pravila privatnosti usluge DoubleClick na sljedećem linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en. Na sljedećem linku možete isključiti prikupljanje Vaših podataka za personalizirano mrežno oglašavanje https://adssettings.google.com/anonymous?hl=en.
  • doubleclick.net: DSID, IDE
   ova internet stranica: __ncuid (1 godina)
  • Trajni kolačići
 • CONSENT, PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, _ga
  • Ova web stranica koristi YouTube, servis za pohranu i pregledavanje video dokumenata. Koristimo YouTube način implementacije videa za veću privatnost, u kojem YouTube neće pohranjivati podatke o posjetiteljima osim ako pokrenu reprodukciju videozapisa. Pogledajte pravila privatnosti YouTube servisa na sljedećem linku: https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines
  • Kolačići treće strane - YouTube
  • Trajni kolačići
 • NID (6 mjeseci), 1P_JAR (1 mjesec), CONSENT (20 godina)
  • Ova web stranica koristi Google kartu, ovi kolačići registriraju anonimne statističke podatke o korištenju Google-ovih alata i servisa. Ovi kolačići ne prikupljaju osjetljive podatke osim ako se ne prijavite na svoj google račun, u tom slučaju vaši su odabiri povezani s vašim računom. Dodatne informacije potražite u općim Google pravilima o privatnosti http://www.google.com/intl/en-GB/policies/privacy/.
  • Kolačići treće strane - google.com
  • Trajni kolačići

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće

Uvijek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj web stranici, no to može utjecati na njenu funkcionalnost.

Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete resetirati postavke kolačića također na dnu ove stranice.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera. Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u "anonimnom" načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.

Datum stupanja na snagu: 25.05.2018.

 

 1. 1.     Voditelj obrade i službenik za zaštitu podataka

 

NOVA SPLET d.o.o. („mi“ ili „nas“) poštuje vašu privatnost i obvezuje se zaštititi je tijekom i nakon vašeg posjeta ovoj web stranici, s njom povezanoj mobilnoj stranici i bilo kojoj mikro stranici (koje mogu biti administrirane u ime NOVA SPLET d.o.o. od treće strane koja obično djeluje kao izvršitelj obrade) kojoj se može pristupiti preko ove stranice (dalje u tekstu „Stranica“, a zajednički „Stranice“). U tom smislu NOVA SPLET d.o.o. djeluje kao voditelj obrade („Voditelj obrade“). Ova pravila privatnosti („Pravila privatnosti“) daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem informacija putem Stranica i našim korištenjem informacija. Ova se Pravila privatnosti primjenjuju isključivo na informacije prikupljene putem Stranica i ne primjenjuju se na informacije prikupljene putem bilo kojeg drugog izvora, uključujući, bez ograničenja, Facebook, Twitter, YouTube i druge web stranice trećih strana i društvenih medija. Ako se ne slažete s bilo kojim uvjetom u ovim Pravilima privatnosti, nemojte koristiti Stranicu(e) ili nam davati bilo kakve osobne podatke.

 

NOVA SPLET d.o.o. je imenovao službenika za zaštitu podataka kojeg se može kontaktirati na sljedeću e-mail adresu info@novasplet.hr.

 

 1. 2.     Vrste podataka koji se obrađuju

 

Putem Stranice prikupljamo i pohranjujemo određene osobne podatke o vama (npr. informacije koje vas mogu izravno ili neizravno prepoznati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, osobni identifikacijski broj, podaci o lokaciji, on-line identifikator ili jedan ili više čimbenika specifičnih za tjelesni, fiziološki, genetički, mentalni, ekonomski, kulturni ili društveni identitet („Osobni podaci“)). U određenim slučajevima možemo zatražiti da nam date Osobne podatke, primjerice kada koristite obrazac za narudžbu i usluga koje nudimo, date komentare ili postavite pitanja, zatražite informacije, sudjelujete u promociji, natjecanju ili nagradnim igrama ili koristite druge značajke ili funkcije Stranice NOVA SPLET d.o.o. neće prikupljati Osobne podatke prilikom vaših posjeta našim Stranicama ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene stavke Osobnih podataka prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad web stranice, čiji je prijenos inherentan korištenju internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese) i neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za sudjelovanje u aktivnostima na našim Stranicama. Ako nam ne želite dati Osobne podatke (osim Osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjeta web stranici) i dalje možete pristupiti našim Stranicama, ali nećete moći sudjelovati u određenim promocijama, izraditi vjerodajnice za prijavu da biste upotrebljavali određene funkcije na Stranicama, aktivirati ili koristiti uslugu, ispuniti narudžbu ili dobiti informacije o proizvodu.

 

Određene stranice na Stranicama mogu vam omogućiti da izradite vjerodajnice za prijavu upisivanjem svog korisničkog imena/ID ili e-mail adrese i lozinke i drugih informacija ili pomoću jedne od dostupnih metoda provjere autentičnosti putem društvenih mreža kao što su Facebook, Google+ i Yahoo. Ako odlučite izraditi vjerodajnice za prijavu putem svog računa pomoću jednog od dostupnih alata društvenih mreža za provjeru autentičnosti, dopuštate nam da pristupimo vašim Osobnim podacima koji su javno dostupni ili koje ste učinili javno dostupnim (npr. ime, korisnički ID, profilna slika), te informacijama kojima „Dopustite“ da Stranica pristupa. Stoga, putem autentifikacije putem jedne od opcija društvenih mreža, dopuštate nam da primimo vaše podatke koji su dostupni. Preporučujemo da pregledate relevantna pravila privatnosti trećih strana i sve uvjete i odredbe za metodu koju odlučite koristiti za provjeru autentičnosti.

 

Štoviše, kada se povežete sa Stranicom, postoje određeni Osobni podaci (npr. IP adresa, postavke kupnje, značajke za profiliranje) koji mogu uključivati identifikatore koji nam mogu omogućiti da na vaš uređaj šaljemo prilagođene oglase, zajedno s tehničkim, ne-osobnim podacima koji sami po sebi ne mogu identificirati bilo kojeg pojedinca („Ne-osobni podaci, npr. tip internetskog preglednika“) koji se mogu prikupljati i pohranjivati pomoću „kolačića“ i drugih tehnologija praćenja. Osim toga, druge strane, kao što su partneri za oglašavanje i davatelji analiza, mogu s vašim informiranim pristankom prikupljati informacije o vašoj mrežnoj aktivnosti u određenom vremenskom periodu i preko Stranica. Ti podaci pomažu nam da ažuriramo Stranicu tako da ostane zanimljiva našim posjetiteljima i da sadrže sadržaj prilagođen interesima posjetitelja. Ako onemogućite kolačiće, možda nećemo moći optimizirati vaš posjet Stranici, a neke značajke na Stranici možda neće biti dostupne.

 

 1. 3.     Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice nedavanja Osobnih podataka

 

Kada dajete vaše Osobne podatke na Stranici, ograničit ćemo korištenje Osobnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uvjetima ovih pravila privatnosti. Korištenje vaših Osobnih podataka uključuje:

 

 1. Poduzeti korake po vašem zahtjevu prije sklapanja ugovora (npr. Odgovarati na vaša pitanja i komentare; ispuniti vaše zahtjeve, komunicirati s vama o vašim aktivnostima na Stranici);

 

 1. Izvršiti ugovor kojem ste vi ugovorna strana (npr. pružiti vam pristup određenim područjima i značajkama na Stranici; ispuniti vašu narudžbu u vezi s kupovinom ili komercijalnim uslugama koje se nude na Stranici, pružiti usluge klijentima);

 

 1. Istražiti sumnju na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja bilo kojeg zakona, pravila ili propisa, pravila Stranice ili prava trećih strana; ili istražiti bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim;

 

 1. Pridržavanje zakonske obveze kojoj NOVA SPLET d.o.o. podliježe (npr. za otkrivanja koja su propisana zakonom, propisom ili sudskim nalogom);

 

 1. Za potrebe ili u vezi s pravnim postupcima, uspostavu, obranu ili ostvarivanje zakonskih prava;

 

 1. Slanje oglasa ili izravnih prodajnih materijala ili provođenje istraživanja tržišta, provođenje analitike podataka ili isporuku komercijalnih komunikacija putem elektroničkih alata (SMS, e-mail, društvena mreža), bez obzira jesu li automatizirani (pozivi bez operatora) ili ne (pužna pošta i pozivi s operatorom), u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama;

 

 1. Davanje vaših Osobnih podataka odabranim partnerima za oglašavanje za njihove marketinške svrhe u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama.

 

Davanje Osobnih podataka za svrhe opisane u točkama F i G je također dobrovoljno; nedavanje takvih Osobnih podataka ili prigovor relevantnoj obradi podataka na odgovarajućim osnovama koje se odnose na vašu konkretnu situaciju, može spriječiti NOVA SPLET d.o.o. da šalje oglasne ili izravne prodajne materijale ili da provodi istraživanje tržišta, analitiku podataka ili isporučuje komercijalne komunikacije i/ili da vaše Osobne podatke dostavlja odabranim partnerima za oglašavanje za njihove marketinške svrhe. Mi vas i dalje možemo kontaktirati u administrativne svrhe kao što je potvrda narudžbe ili zahtijevanje vaših daljnjih zahtjeva.

 

 1. 4.     Primatelji

 

Vaši osobni podaci mogu biti otkriveni, u uskoj vezi s gore navedenim svrhama, samo:

 

-        subjektima potrebnima za izvršavanje narudžbe, isporuku paketa, slanje pošte i e-pošte, uklanjanje ponavljajućih informacija s popisa klijenata, analiziranje podataka i pružanje marketinške podrške, obradu plaćanja kreditnim karticama i pružanje korisničkih usluga, koji obično obrađuju Osobne podatke u ime NOVA SPLET d.o.o.  kao izvršitelji obrade;

-        osobama ovlaštenima od NOVA SPLET d.o.o. za obradu Osobnih podataka, koje su podvrgnute odgovarajućoj zakonskoj obvezi povjerljivosti (zaposlenici NOVA SPLET d.o.o.);

-        službama za provođenje zakona i tijelima javne vlasti kada to zahtijeva mjerodavno pravo ili u dobroj vjeri (npr. da se pridržavaju odredbi zakona ili da se pridržavaju pravnih postupaka koji se pružaju na NOVA SPLET d.o.o.; da zaštite i brane prava ili imovinu NOVA SPLET d.o.o. i ove Stranice ili da u hitnim okolnostima djeluju radi zaštite osobne sigurnosti korisnika NOVA SPLET d.o.o.-a, njegovih Stranica ili javnosti);

-        poslovnim partnerima za njihove potrebe samo u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama.

 

 1. 5.     Prijenos Osobnih podataka u treće zemlje

 

NOVA SPLET d.o.o. zadržava pravo prijenosa osobnih podataka na treće strane poštivajući načelo odgovarajuće razine pravne zaštite za prava i slobode korisnika.

Prijenos osobnih podataka se provodi isključivo ako je zadovoljen barem jedan od sljedećih uvjeta:

- Prijenos je neophodan za izvedbu ugovornih obveza/usluga;

- Prijenos je neophodan za provedbu predugovornih mjera koje se poduzimaju kao               odgovor na zahtjev klijenta;

- Prijenos je neophodan za zaključivanje ili izvršenje ugovora sklopljenog s trećom               stranom u interesu klijenta;

- Prijenos je zakonski obvezan na temelju važnih javnih interesa;

- Prijenos je neophodan za osnivanje, vršenje ili obranu pravnih zahtjeva;

- Prijenos je neophodan kako bi se zaštitili vitalni interesi korisnika.

 

 1. 6.     Zadržavanje

 

NOVA SPLET d.o.o. će obrađivati vaše Osobne podatke samo za vrijeme potrebno za postizanje svrha opisanih u odjeljku 2. S obzirom na svrhe opisane u odjeljcima 2.F i 2.G, vaši Osobni podaci bit će obrađivani sve dok ne iskoristite svoje pravo na prigovor ili ograničite obradu. Osim gore navedenog, NOVA SPLET d.o.o. će zadržati vaše Osobne podatke za vrijeme potrebno ili dopušteno u skladu s važećim zakonom o zaštiti podataka.

 

 1. 7.     Vaša prava

 

NOVA SPLET d.o.o. vas obavještava da, u skladu s i u opsegu koji dopušta mjerodavno pravo, imate pravo zatražiti od NOVA SPLET d.o.o. pristup i ispravljanje ili brisanje Osobnih podataka ili ograničenja obrade u vezi s vašim Osobnim podacima ili prigovoriti relevantnoj aktivnosti obrade, te podnijeti žalbu nadležnom nadzornom tijelu. Također, imate pravo znati primatelje ili kategorije primatelja kojima su vaši Osobni podaci bili ili će biti otkriveni, posebno primateljima u trećim zemljama.

 

 1. 8.     Poveznice na druge stranice

 

Stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice koje nisu u vlasništvu, upravljane ili održavane od strane NOVA SPLET d.o.o. Kada napustite Stranicu, trebate primijetiti i pročitati uvjete i pravila privatnosti svake web stranice koju posjećujete. Također, trebali biste samostalno procijeniti autentičnost bilo koje web stranice koja se doima ili tvrdi da je jedna od naših Stranica (uključujući one povezane putem e-pošte). Unatoč svim poveznicama koje bi mogle postojati na Stranici, osim ako nije drugačije navedeno, ne kontroliramo, preporučujemo ili ne podržavamo, te nismo povezani s ovim web stranicama ili njihovim sadržajem, proizvodima, uslugama ili pravilima privatnosti. Preuzimanje materijala s određenih web stranica može rezultirati povredom prava intelektualnog vlasništva ili uvođenje virusa u vaš računalni sustav.

 

 1. 9.     Zaštita privatnosti djece

 

NOVA SPLET d.o.o. ozbiljno shvaća zaštitu privatnosti djece. Upravljamo Stranicom u skladu sa svim važećim zakonima u jurisdikciji navedenoj u nastavku. Ne prikupljamo Osobne podatke od bilo koje osobe mlađe od šesnaest (16) ili, ako je dopušteno mjerodavnim pravom, mlađe od trinaest (13). Djeca mlađa od šesnaest (16) godina ili, ako je dopuštena primjenjivim zakonom, mlađa od trinaest (13) godina, trebaju imati pristanak roditelja/skrbnika prije davanja bilo kakvih Osobnih podataka Stranici. Ako utvrdimo da je korisnik ispod ove dobi, nećemo koristiti ni zadržavati njegove Osobne podatke bez privole njegovih/njezinih roditelja/skrbnika. Bez takve privole, dijete možda neće moći sudjelovati u određenim aktivnostima. Roditelj/skrbnik može pregledati, ukloniti, mijenjati ili odbiti daljnje prikupljanje ili korištenje Osobnih podataka svojeg djeteta ako nas kontaktira pomoću jedne od opcija navedenih u odjeljku „Upravljanje Vašim osobnim podacima“ (molimo navedite djetetovo ime, adresu i e-mail adresu).

 

 1. 10.  Sigurnosne prakse

 

Sigurnost vaših Osobnih podataka iznimno nam je važna. Postavili smo odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana, kao što su hakeri. Vaša upotreba Stranice pokazuje vaš pristanak na ovaj rizik. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti za bilo kakvu štetu (uključujući, ali ne ograničavajući se na bilo koju i sve izravne, posebne, neizravne, posljedične ili kažnjive gubitke ili druge štete bilo koje vrste, bilo ugovorne (uključujući i temeljnu povredu), izvanugovorne (uključujući i nemarnost) ili na druge) koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

 

 1. 11.  Mjerodavno pravo/jurisdikcija

 

Za sva pitanja koja se odnose na Stranicu i/ili ova Pravila privatnosti mjerodavno je pravo Republike Hrvatske (jurisdikcija primjenjiva na NOVA SPLET d.o.o.), bez upućivanja na načela međunarodnog privatnog prava. Suglasni ste da će isključiva nadležnost i mjesto održavanja bilo kojeg pravnog postupka koji se odnosi na Stranicu i/ili ova Pravila Privatnosti biti u odgovarajućim sudovima koji se nalaze u Republici Hrvatskoj. Ne jamčimo niti impliciramo da Stranice ili sadržaj/materijali na Stranicama prikladni za upotrebu izvan Republike Hrvatske. Informacije navedene na Stranicama koje se odnose na bilo koje proizvode ili usluge primjenjive su samo u Republici Hrvatskoj, te ti proizvodi i usluge možda nisu dostupni na svim lokacijama. Ako se nalazite izvan Republike Hrvatske, vi ste isključivo odgovorni za poštivanje svih primjenjivih lokalnih zakona.

 

 1. 12.  Prijenos imovine

 

Tijekom svog poslovanja, možemo prodati ili kupiti imovinu. Ako drugi entitet stekne NOVA SPLET d.o.o. ili svu ili gotovo svu našu imovinu, Osobni podaci i Ne-osobni podaci koje smo prikupili o korisnicima Stranica, mogu se prenijeti na takvu osobu. Također, ako je protiv nas pokrenut bilo kakav postupak stečaja ili reorganizacije, takvi se podaci mogu smatrati našom imovinom i mogu se prodati ili prenijeti trećim stranama.

 

 1. 13.  Salvatorska klauzula

 

Ako bilo koja odredba ovih Pravila privatnosti bude smatrana ili proglašena nevažećom, nezakonitom ili neprovedivom iz bilo kojeg razloga od strane bilo kojeg zakona ili javne politike, takva se odredba ne primjenjuje u onoj mjeri u kojoj je nevažeća ili neprovediva, a ostale odredbe se nastavljaju primjenjivati s punim pravnim učinkom.

 

 1. 14.  Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

 

NOVA SPLET d.o.o. pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena.

 

 1. 15.  Kontakt informacije

 

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa Stranicama ili ovim Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati na adresu NOVA SPLET d.o.o., Slavonska avenija 26/I, 10 000 Zagreb, +385 (1) 60 64 550, ili na sljedećoj e-mail adresi info@novasplet.hr.